Αρχική / Διαβητολογικό – Διδακτορικές Διατριβές σε εξέλιξη

Διαβητολογικό – Διδακτορικές Διατριβές σε εξέλιξη

ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ – ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΕΣ ΔΙΑΤΡΙΒΕΣ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ

 

Διδακτορικές διατριβές σε εξέλιξη

Αρχέγονα προγονικά ενδοθηλιακά κύτταρα στη διαβητική νευροπάθεια (Υποψήφια διδάκτωρ: Ν. Δημητρακοπούλου).

Σύγκριση διαφορετικών μεθόδων εκτίμησης της ξηροδερμίας των άκρων ποδών και συσχέτιση με διαβητική νευροπάθεια (Υποψήφια διδάκτωρ: Ε. Σιάμη).

Συσχέτιση των συγκεντρώσεων του GLP-1 στον ορό με τη διάρκεια της νόσου σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 (Υποψήφια διδάκτωρ: Ε. Αθανασοπούλου).

Επιδράσεις της χορήγησης πολυφαινολικών προϊόντων της ελιάς σε ανθρωπομετρικές και μεταβολικές παραμέτρους σε υπέρβαρες και παχύσαρκες ασθενείς (Υποψήφια διδάκτωρ: Χ. Φυτιλή).

Η επίδραση των ισομορφών της γλυκόζης στο μεταβολισμό των καρκινικών κυττάρων (Υποψήφια διδάκτωρ: Ι. Αναστασίου).

Μελέτη σύγκρισης της τιμής της Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης (HbA1c) σε πληθυσμούς χωρίς σακχαρώδη διαβήτη, με και χωρίς ετερόζυγη β-μεσογειακή αναιμία (Υποψήφιος διδάκτωρ: Δ. Τσιλιγγίρης)

Η επίδραση τριών διαφορετικών τύπων διατροφής στη γλυκαιμική ρύθμιση των ασθενών με διαβήτη τύπου 1 υπό εντατικοποιημένη ινσουλινοθεραπεία και παρακολούθηση με Συσκευή Συνεχούς Καταγραφής Γλυκόζης (ΣΣΚΓ) (Υποψήφιος διδάκτωρ:  Χ. Δημοσθενόπουλος)

Εκτίμηση της υποκλινικής αγγειοπάθειας  με τη χρήση νεώτερων μη επεμβατικών μεθόδων αξιολόγησης αγγειακών βιοδεικτών σε ασθενείς με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και 2. (Υποψήφιος διδάκτωρ:  Γ. Κωνσταντώνης)

Τα επίπεδα της ιρισίνης στο πλάσμα σε υγιή άτομα και σε ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. (Υποψήφιος διδάκτωρ:  Α. Τεντολούρης)

Top